neděle 2. dubna 2017

Úlovky z knihovny

Vítám vás u knižního příspěvku :) Doufám, že jste si užili krásnou slunečnou neděli, já si slunečné dny užívám a taky to, že je dlouho světlo přes den :)

Jak jsem psala na facebooku (zde), nikdy neodejdu z knihovny jen s jednou knížkou a nyní se mi jich sešlo trochu víc (ještě jsem si půjčovala nějaké k závěrečné práci, ty sem dávat nebudu, ale nesla jsem jich teda dost).


Knížka Once upon time mě zaujala kvůli tomu, že jsem před nějakou dobou sledovala stejnojmenný seriál a přišlo mi jako dobrý nápad si příběh i přečíst. U seriálu jsem skončila asi někde u konce 2. série, ale mám v plánu se k němu vrátit. Musím teda přiznat, že jsem se do knížky ještě nepustila.


Tahle knížka mě zaujala na první pohled podle obálky, protože jsem ji už párkrát zahlédla na internetu, ale nevěděla jsem o čem je. Anotaci knížky jsem si schválně nečetla, nechtěla jsem vědět vůbec nic dopředu. Občas se mi už stalo, že mi anotace prozradila víc, než jsem chtěla vědět a bylo by lepší, kdybych to zjistila při čtení knížky. Jak jsem začala knížku číst? To jsem takhle jedno odpoledne seděla u stolu a knížka ležela kousek ode mě, tak jsem ji vzala, že začnu kousek číst a už jsem na pár hodin nemohla přestat, jak mě knížka pohltila. :D Vážně se mi příběh líbil a došlo i na slzy. Jo a taky jsem měla sto chutí jít proliskat autorku, jak jsem byla kvůli něčemu z příběhu naštvaná. :D


Na začátku knížky je nalepený lísteček, který mě zmátl v tom, že jsem si myslela, že je to trilogie, ale jak jsem z internetu pochopila, tak je to o té rodině Bavettových, ale v dalších dílech je to o jiných členech té rodiny, takže už nejsou hlavními postavami ti z Nebezpečné lásky. Snad je to srozumitelné. :) 


Tuhle knížku jsem si půjčila u nás z knihovny, do které chodím už od 1. třídy :) Kdysi jsem ji četla a napadlo mě, že bych si ji mohla znovu přečíst. Četla se mi moc dobře a líbila se mi. Až ji budu vracet, tak se podívám, kdy jsem ji měla půjčenou poprvé. 


Tuhle knížku už jsem taky měla jednou půjčenou, ale nepřečetla jsem ji. Začala jsem ji číst a líbila se mi, ale měla jsem plno věcí do škole a taky plno knížek na čtení do škole, tak jsem ji vrátila, protože po mně ji mělo rezervovanou spousta lidí a nechtěla jsem ji zadržovat. Před časem jsem si na ni vzpomněla, ale nevěděla jsem, jak se jmenuje. Tak jsem zkoušela hledat na internetu podle obálky a pak mě napadlo, že se můžu přihlásit na svůj účet v knihovně a najít knížku v historii výpůjček. To se povedlo a knížku jsem nakonec našla, měla jsem ji půjčenou v roce 2014.  


Už je to delší doba, co jsem začala číst sérii Hra lží. Dívala jsem se i na seriál, ale ten utly a skončil nedokončený, další série neprošla zřejmě kvůli sledovanosti a je to škoda, líbilo se mi to. Přečetla jsem tenkrát 2 nebo možná 3 díly, nejsem si jistá. Jsem zvědavá, jak to pokračuje, takže když jsem viděla, že tam ty díly mají, tak jsem si je musela půjčit.  Musím si najít, jak jdou díly po sobě a nejsou to všechny díly. 


Četli jste nějaké knížky z těch, co tu mám? A zajímalo by mě hlavně, jestli jste četli někdo Nebezpečnou lásku a jak se vám líbila? :) Jsem zvědavá na vaše komentáře. Krásný zbytek neděle :)  


Těším se na vás u dalšího příspěvku ;) 

8 komentářů:

  1. Pořád si na tom lépe než já. V seriálu jsem sice u aktuálního dílu, ale knihu tu mám... no nejsem si jistá jak dlouho, ale minimálně dva roky určitě, ale ještě jsem se nedostala k její přečtení :(

    Bavettovi je skutečně úžasná série, musíš si co nejdříve přečíst další díly :)

    Hru lží si chci už dlouho přečíst, ale jako obvykle jsem se k ní ještě nedostala. Seriál jsem také sledovala, ale nedokoukala jsem ani první sérii. Nějak byly zajímavější seriály.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Once upon a time- Já ještě uvidím, kdy se do knížky začtu a teď jsem začala pravidelně sledovat seriál Melisaa a Joey, takže k seriálu se zatím nevrátím :)

      Kouknu po dalších v knihovně, když jsem tam byla, ostatní díly neměli :)

      Mně se seriál líbil a štvalo mě, že skončil nedokončený :(

      Co říkáš na poslední díly Upířích deníků? :)

      Vymazat
    2. Tenhle seriál jsem taky viděla a mám ho hrozně ráda. Skoro lituju, že nebyl delší :(

      No já jsem zkoukla pár dílů a pak bylo šílené vedro a ani koukat se nedalo a tak jsem to přerušila a nakonec ta pauza trvala asi tři roky, tak jsem to s ním vzdala :D

      Za mě naprosté zklamání. Takový depremující happy end. Navíc to celé bylo divné a rychlé. Podle mě by vůbec neuškodilo, kdyby se jednalo o plnou sérii. Bylo by to pomalejší a s trochou štěstí i trochu přirozenější... ale tohle. Mělo to skončit čtvrtou sérií, to byl perfektní čas na konec.

      Vymazat
    3. Četla jsi Upíří deníky jako knížky? Já jsem nějaké díly četla, ale nevím kolik a u jakého jsem skončila :) Mně se celkem líbilo, jak to skončilo, ale mohlo to být lepší, bylo to rychlé.

      Vymazat
  2. Once upon by mohlo být zajímavé především pro příznivce seriálu, parádní nápad. Já bych osobně už chtěla přečíst Malé ženy. Od shlédnutí přátel vím, že do toho jít musím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na to zvědavá, seriál se mi líbí :) To si je přečti :) Jj Přátelé :D

      Vymazat
  3. Nebezpečnou lásku ti musím pochválit, skvělý příběh. :) Once upon a time mě docela bavil, ale víc by se mi líbil příběh z pohledu Reginy. Knižní předlohu Hry lží jsem vzdala na skvělý seriál příběh nemá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj naprosto úžasný příběh, postavy jsem si zamilovala :) Z pohledu Reginy by to bylo rozhodně zajímavý :) Já uvidím, jestli mě knižní Hra lží chytne :)

      Vymazat

Budu ráda za vaše komentáře ;)